Kolmevuotiaat hyvässä vedossa
Olen oikein tyytyväinen tallimme kolmevuotiaiden kilpailutuloksiin tänä kesänä. Kevään A2-influennsa hidasti tallimme hevosten menoa, mutta nyt toiminta rullaa hyvin. Kolme oria meidän tallistamme pääsi lyhyen E3-kilpailun finaaliin Eskilstunaan ensi lauantaina, pari tammaakin oli hyvin lähellä finaalipaikkaa.
Shorthanded Goal, Staro Azazell ja Gossip’s King puolustavat tallimme värejä oriiden finaalissa. Lyhyt matka on Shorhanded Goalille eduksi ja hyvältä lähtöpaikalta sillä on hyvät mahdollisuudet. Molemmat Staro Azazell ja Gossip’s King kilpailevat ensimmäistä kertaa kengittä ja toivon sen antavan niille vaihteen lisää. Lauantaista tulee jännittävä päivä...

Ei ilmoitettu E3-kilpailuihin
Kolmevuotias Sahara Dynamitea ei ole ilmoitettu E3-kilpailuihin, sen sijaan sillä on kaksi suurta tavoitetta tänä vuonna. Ensimmäinen niistä on Kriterium ja toinen Breeders’ Crown. Sillä on hieno asenne kilpailemiseen ja viimeksi se voitti hienolla ajalla 1.12,2/1609m autolähtöllä. Jorma Kontio palasi oikein tyytyväisenä talliin startin jälkeen ja hänen mielestään ajasta olisi pudonnut vielä jonkun verran jos olisi ollut tarvetta. Sahara Dynamite on radalla kuin rutinoitunut kilpailija, eikä se ole osoittanut mitään heikkouksia.
Se on vahva, nopea, ravivarma ja nopea lähdöstä. Sille käy kaikki.
Edellä mainittujen hevosten lisäksi meillä on useita muitakin hyviä kolmevuotiaita ravureita.
- Axel Laukolla tarkoitus on osallistua ikäluokkakilpailuihin Suomessa.
- Kahloa Gel oli pitkään sairaana A2-influensssassa, ja on vasta nyt vedossa, kaksi kilpailua ja kaksi voittoa tähän mennessä.
- Super Balance on myös voittanut molemmat starttinsa Ensimmäinen voitto tuli ajalla 1.14,8/1609m autolähdössä.
- Tammakolmikko Cotton Waste, Finest Kemp ja Västerbo Smaragd ovat ikäkausikilpailuhevosia.
- Yhteensä meillä on 28 kolmevuotiasta hevosta treenissä. 18 niistä on jo kilpaillut ja 13 niistä on jo voittanut ravilähdön.

Onnistuneet V75-finaalit
Meillä oli kaksi hevosta lauantain V75-finaalissa Solvallassa ja molemmat niistä voittivat lähtönsä. Salma Boko oli ensimmäistä kertaa tammaeliitissä ja osoitti heti kuuluvansa siihen luokkaan. Jorma Kontio ajoi keulaan ja siitä hevonen sitten irtosi hienosti voittoon ajalla 1.13,2/2140m autolähtö. Ensimmäinen palkinto oli 400.000 kruunua ja Salma Bokon voittosumma nousi yli miljoonaan ja on nyt 1.111.500 kruunua. Jorma Kontio ajoi myös Sir Remingtonin keulaan lähtökiihdytyksessä, mutta antoi sitten keulapaikan suursuosikille Global Investmentille. Loppusuoralla sille löytyi kiripaikka ja Sir Remington spurttasi muiden ohi kevein jaloin ja sai voitosta 200.000 kruunua. Lauantai oli siis oikein hyvä työpäivä!